FAQ

Algemeen

Wat?

Na het jarenlange succes van de Sterren Muziekfeesten op het Plein organiseren we op vrijdag 7 december 2018 de tweede editie van het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome in Amsterdam. Beleef een avond vol spectaculaire optredens en muzikale verrassingen onder begeleiding van een groot orkest!

Wanneer?

Muziekfeest van het Jaar, een symfonische avond vindt plaats op vrijdag 7 december 2018 van 20:15 tot 23:00. De deuren zijn geopend vanaf 18:30.

Waar?

Muziekfeest van het Jaar, een symfonische avond vindt plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het adres is: De Passage 100, 1101 AX Amsterdam

Vervoer

Auto

Kom je met de auto naar de Ziggo Dome? Vanaf de snelweg ben je er zo, en de omgeving biedt een ruim aanbod parkeerplaatsen. Ook kun je slim gebruik maken van het P+R netwerk in Amsterdam. Ziggo Dome ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost, omringd door de snelwegen A1, A2, A9 en A10. Vanuit alle richtingen zoek je de A2 op om in Amsterdam Zuidoost uit te komen. Volg vervolgens “ArenAPoort” en de aanwijzingen op de verkeersborden.

Trein

In de buurt van de Ziggo Dome liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand. Zowel intercity’s als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations.

Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Bus

Met stads- en streekbus kun je de Ziggo Dome bereiken, en tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer Arena rijdt R-net. Ook ’s nachts!

Metro

Met de metro stap je uit bij metrostation Bijlmer ArenA, op loopafstand van de Ziggo Dome.

Fiets

Op het voorplein van Woonmall Villa ArenA en bij station Amsterdam Bijlmer ArenA kun je je fiets stallen. De laatstgenoemde is een zelfservice stalling, toegankelijk van een kwartier voor de eerste tot en met een kwartier na de laatste trein. Op station Amsterdam Bijlmer ArenA kun je trouwens ook een OV-fiets huren, mocht je met de trein, metro of bus komen en alleen het laatste stukje willen fietsen.

Kaarten

Wat zijn de kosten?

  • Golden Circle – €55,00* 
  • Staanplaatsen 1e ring – €45,00*
  • Zitplaatsen 1e ring – €35,00/€45,00*
  • Rolstoel- of begeleidersplaats – €45,00* 

* Alle tickets zijn inclusief online servicekosten. Koop je je kaarten via het call center van Ticketmaster, bij de Primera of aan de deur, dan kunnen er aanvullende kosten in rekening gebracht worden. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Naast de reguliere kaarten zijn er ook collectortickets beschikbaar.

Waar kan ik kaarten kopen?

Kaarten voor het Muziekfeest van het Jaar zijn online te koop via Ticketmaster.nl en telefonisch via 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Je kunt ook tickets kopen in een Primera winkel bij jou in de buurt.

Moet ik mijn kaartjes uitprinten of kan het ook op mijn telefoon?

Het kan zowel op papier als op je telefoon. Zorg wel dat als je je tickets op je telefoon bewaart en je telefoon goed opgeladen is.

Ik ben ziek/ik kan niet komen. Wat nu?

Bij de aankoop van je kaartje kan je bij Ticketmaster een annuleringsverzekering afsluiten. Lees wel goed de algemene voorwaarden wanneer je deze verzekering afsluit.

Pers en Publiciteit

Persaanvraag indienen?

Persaanvragen kunnen worden ingediend bij Susanne van der Klugt: pers@avrotros.nl. Vermeld hierin in elk geval voor welk medium de aanvraag geldt en op welke manier er aandacht aan het festival besteed wordt. Op basis hiervan wordt in de weken voorafgaand aan het festival een selectie gemaakt. Indienen van een verzoek betekent niet dat er automatisch accreditatie wordt toegekend.

Huisregels

Is er een minimum leeftijd?

Er is geen minimum leeftijd verbonden aan het evenement.

Alcohol en roken?

In de Ziggo Dome mag niet worden gerookt met uitzondering van de aangegeven rookruimtes. Meer informatie over de huisregels van de Ziggo Dome vind je op www.ziggodome.nl/info/huisregels

Het terrein

Wat is het betaalmiddel op het evenement?

Consumptiemunten zijn hét betaalmiddel voor consumpties in Ziggo Dome. Je haalt ze bij een van de muntautomaten die op elke verdieping aanwezig zijn of bij de servicebalies op de begane grond. Munten over? Geen probleem, want je kunt ze na afloop inwisselen aan een van de servicebalies. De muntautomaten accepteren: Maestro, Visa, Mastercard en contant geld in de vorm van bankbiljetten.

Zijn er lockers aanwezig?

Naast de garderobes vind je zes lockerruimtes met kluisjes, die je voor € 2,- kunt gebruiken. De afmeting van een kluisje is 50 x 23,5 x 25,5 cm.

Voor verdere informatie verwijzen wij je naar het Ziggo Dome kluisjesregelement. Deze kan je hier vinden.

Kan ik met mijn rolstoel het terrein op?

Iedereen is welkom in de Ziggo Dome. Daarom vinden wij het belangrijk dat het gebouw voor iedereen toegankelijk is. Naast de speciale voorzieningen staan bij elk evenement onze beveiligings- en servicemedewerkers klaar om bezoekers te assisteren, informatie te geven of naar hun stoel te brengen.

Voor een overzicht van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Ziggo Dome voor bezoekers met een lichamelijke beperking, kan je hier kijken.